פסיפלורה

פסיפלורה גידול - צמח מטפס שתלטן אשר שולח קנוקנות על מנת להיתפס על צמחים או על קירות. פסיפלורה דורשת הדליה ויש להרחיקה מצמחים חלשים, אחרת היא חונקת את הצמח. פירות פסיפלורה הם בצבעים צהוב, אדום וסגול. טעם הפרי הוא חמוץ עד מתוק; יכולים להופיע שני הטעמים באותה פסיפלורה. טעם הפרי מושפע גם מגורמי סביבה ומועדי קטיף ואכילה. לא חובה לקטוף פרי פסיפלורה, אפשר לחכות שיפול על הקרקע. לחלק מזני הפסיפלורה יש נטייה לנבול לאחר ארבע שנים.

מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני לפסיפלורה:
שמש מלאה, שטח נרחב, מקום לטפס עליו

איך משיגים פסיפלורה לגידול אורגני:
משרישים ענף, קונים זן מוכר

חסרונות בגידול פסיפלורה:
שתלטן והנמלים עוברות דרך ענפי פסיפלורה לכל העצים ולכל הגינה

תנאי השקיה בגידול פסיפלורה:
השקיה בינונית (בהתחלה, בהמרך ניתן להפחית השקיה למועטה ביותר)

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול פסיפלורה:
שמש מלאה

תאריך מומלץ לשתילת פסיפלורה:
תחילת האביב

מזיקים לצמח הפסיפלורה:
נמטודות

האם כדאי לקנות זן מורכב של פסיפלורה:
פסיפלורה לא מרכיבים אבל רצוי לקנות זן מוכר

תאריך גיזום לפסיפלורה: 
כל השנה

גיזום לפסיפלורה:
את הפסיפלורה צריך לגזום על מנת להרחיקה מצמחים אחרים

גודל הצמח פסיפלורה:
בגידול נכון יכולה להתפשט ליותר מ 50 מ'

קצב גדילה בפסיפלורה:
גדילה מהירה מאד

אפשר לגדל פסיפלורה בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל פסיפלורה בבית:
לא

אפשר לגדל פסיפלורה גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה לפסיפלורה:
רוב השנה, חוץ מחודשי החורף הקשים (ינואר- פברואר)

האבקה לפסיפלורה מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח הפסיפלורה:
פרח פסיפלורה הוא פרח מרשים ביותר. צורתו היא צורת שעון עם מחוגים. לפעמים בשל חולשת הצמח, הפרח לא מצליח להניב פרי כי הפרחים נופלים; במקרה זה יש לבדוק אם מצב הצמח תקין - לפעמים חוסר הנבת פרי יכול לנבוע ממעט מאביקים - יש לדאוג לשתול צמחים מושכי מאביקים בקרבת הצמח.

פרי: 

תאריך תנובת הפסיפלורה:
רוב השנה

מזיקים בגידול פרי הפסיפלורה:
כנימות

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי הפסיפלורה?
לאכול, להקפיא, עוגות, שייק

דרישות עבודה על פרי הפסיפלורה:
גיזום, הדלייה

כמה זמן לוקח עד שהפסיפלורה נותן פרי?
1-3 שנים

זני הצמח: 

פסיפלורה צהובה - מרקוייה - מרקוג'ה - פרי בינוני מבחינת טעמו, לא משובח יתר על המידה.

פסיפלורה סגולה - פרי טעים סגול.

פסיפלורה ישראלית - פרי איכותי, סיכוי גדול שהזן הזה מהונדס גנטית וגם אם כן פסיפלורה ישראלית שווה כל ביס.

חלק האכיל בצמח: 
מהירות גדילת הצמח: 
תנאי אור לצמח: 
סוף: 

פסיפלורה בלטינית:
Passiflora edulis

פסיפלורה באנגלית:
Passion fruit

שמות נוספים לפסיפלורה:
שעונית נאכלת

האם כדאי לגדל פסיפלורה:
פסיפלורה כדאי לגדל אם יש מקום, אך יש לזכור להרחיקה מצמחים אחרים

רבייה וגטטיבית: 

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית בפסיפלורה:
ייחורים

תאריך רביה וגטטיבית לגידול פסיפלורה:
אביב עד תחילת קיץ

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית בפסיפלורה:
כל עוד הענף ירוק – יש סיכוי

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית בפסיפלורה:
לוקחים ענף מהפסיפלורה בתחילת האביב וחותכים מספר עיניים (בין 3-5 עיניים. מכסים 1-2 עיניים בחול ושמים חומר השרשה. הפסיפלורה דורשת תנאי לחות כבדים, מה שאומר שצריך לשמור כל הזמן על קרקע רטובה וגם לרסס או לשים חפץ כלשהו שיגרום ללחות. אפשר להשתמש בבקבוק של ליטר וחצי.

Image: 
צמח פסיפלורה, גידול פסיפלורה
פרח פסיפלורה
פרח פסיפלורה
פרי האהבה, פסיפלורה, passion fruit
פרי האהבה, פסיפלורה, passion fruit
צמח פסיפלורה, גידול פסיפלורה