חנקן

חנקן נפוץ מאוד באוויר פחות בקרקע ולצערינו הצמח לא יכול להשתמש בו בצורה המולקולרית שלו (N2) הצמח מסוגל לקלוט חנקן בשתי צורות את החנקן מהקרקע, החנקן הוא חשוב ליצירת חלבונים ולכן חוסר בחנקן רואים על ידי הסימפטומים הבאים צמיחה איטית (צמח שהתפתח מהר משנה את קצב גדילתו לאיטי ולא עקב שינוי עונות או מחסור מים) כלורוזה שהיא מופיע קודם בעלים הבוגרים ורק לאחר זמן מה רואים גם בעלים הצעירים, עודף חנקן מתבטא גדילה מואצת של עלים בצבע ירוק עז, ודילול של מערכת השורשים בשביל חנקן לא ממש צריך לדשן כי חלקים ניכרים מהדשן נשטפים בקרקע, או חיידקים מפרקים את החנקן, עדיף לשתול צמחי קטניות שבשורשים שלהם קיימים חידקים מבצעים קשירת-חנקן
צמחים אלו: עדשים, חומוס, תורמוס, שעועית, לוביה, שוש-קרח, פול, סויה, אספספת, אפונה, חרוב, שעועית-גלידה, תמרינדי ועוד...