גאי צ'וי

גאי צ'וי גידול - גאי צ'וי הוא צמח חד שנתי, זן של חרדל, הידוע בשם חרדל סיני. עליו ירוקים במספר גוונים ויוצרים ראש פתוח, העלים החיצוניים ישרים יחסית והחלק הפנימי מתנהג כמו תחילת ראש כרוב, העלים הפנימיים יוצרים צורת שבלול. עלי הגאי צ'וי הם פיקנטיים במקצת. העלים הבוגרים צריכים בישול ואילו העלים הצעירים יכולים להיאכל טריים.

רכישה דרך משתלת אורגניקו היא תרומה: 
מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני לגאי צ'וי:
חום, לחות

איך משיגים גאי צ'וי לגידול אורגני:
זרעים

חסרונות בגידול גאי צ'וי:
לפעמים פורח מהר מידי.

תנאי השקיה בגידול גאי צ'וי:
השקיה בינונית+

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול גאי צ'וי:
שמש מלאה (במידה ופורח מהר מדי רצוי להעבירו לאזור מוצל(

תאריך מומלץ לשתילת גאי צ'וי:
אביב / סתיו

מזיקים לצמח הגאי צ'וי:
צמח עמיד יחסית, כמעט ללא מזיקים

האם כדאי לקנות זן מורכב של גאי צ'וי:
לא

תאריך גיזום לגאי צ'וי: 
כל העונה

גיזום לגאי צ'וי:
לנסות להוריד עמודי פריחה-ככל שתגזמו יותר מהר את עמודי הפריחה יש סיכוי גבוה ליהנות מהעלים

גודל הצמח גאי צ'וי:
 30-50ס"מ

קצב גדילה בגאי צ'וי:
גדילה בינונית+

אפשר לגדל גאי צ'וי בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל גאי צ'וי בבית:
לא

אפשר לגדל גאי צ'וי גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה לגאי צ'וי:
חודש עד 4 חודשים מהזריעה

האבקה לגאי צ'וי מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח הגאי צ'וי:
פרחים צהובים קטנים הגדלים על עמודי פריחה

דילול פריחת הגאי צ'וי:
להוריד מהר את עמודי הפריחה על מנת ליהנות מהעלים

גידול מזרעים: 

זריעה של גאי צ'וי:
זריעה קלה יחסית-ניתן לפזר על הקרקע אבל עדיף לזרוע.

שמירת זרעי גאי צ'וי עד הזריעה:
מקום יבש

תאריך זריעה של גאי צ'וי:
אביב-קיץ, מומלץ לזרוע בסוף החורף כדי שייהנה מגשמי החורף האחרונים.

מרחק זריעה בגאי צ'וי:
 30ס"מ

עומק זריעת הגאי צ'וי:
2-4 מ"מ

תנאי זריעת הגאי צ'וי:
לחות גבוהה, שמש מלאה

השקיית זרעי גאי צ'וי:
סבירה

זמן נביטה לגאי צ'וי:
4-7 ימים

תנאי הנבט גאי צ'וי?
לחות גבוהה

עלים למאכל: 

תאריך קטיפת עלי הגאי צ'וי:
6 שבועות מהזריעה

גיזום עלים נכון בגאי צ'וי:
מומלץ לגזום את כל העלים בפעם אחת

מידע על עלי גאי צ'וי:
ירוקים בהירים עד כהים, היוצרים ראש כרוב סגור בפנים ופתוח בחוץ, העלים הפנימיים מסתלסלים טעמם חריף במקצת.

שימוש בעלי גאי צ'וי:
מבושלים, מוקפץ, כבושים

חלק האכיל בצמח: 
שימושים קולינרים: 
צבע הפרח: 
שימושי הצמח: 
מהירות גדילת הצמח: 
צורת חיי הצמח: 
צמחים דומים: 
סוף: 

גאי צ'וי בלטינית:
Brassica juncea var. crispifolia

גאי צ'וי באנגלית:
Gai Choy

שמות נוספים לגאי צ'וי:
חרדל סיני

האם כדאי לגדל גאי צ'וי:
אם אוהבים עלים חריפים במקצת ניתן לגדל, היתרון הוא שהם גדלים מהר.

אם הנך אוהב/ת גאי צ'וי מומלץ לגדל:
חרדל, פאק צ'וי, באק צ'וי, מיזונה