קסאווה

קסאווה גידול - שיח רב שנתי, המוכר גם בשם הפחות פופולרי מניהוט מצוי. משורש קסאווה מכינים טפיוקה. עלי קסאווה הם ירוקים ומורכבים מחמישה עלים קטנים יותר. לפני שתילת קסאווה מומלץ לשתול באזור צמחים ממשפחת הקטניות כדוגמת עדשים, שעועית, חומוס, תורמוס ועוד. שורשי מניהוט מצוי רעילים ללא בישול, לכן חובה לבשלם בטרם האכילה.

מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני לקסאווה:
קרקע מנוקזת היטב, קרקע חומצית תטיב עם הצמח, אסור להציף את השורשים כי הם ירקבו

איך משיגים קסאווה לגידול אורגני:
זרעים, שתיל, קנה שורש

חסרונות בגידול קסאווה:
רגיש לקרה

תנאי השקיה בגידול קסאווה:
השקיה ע"י טפטפות, על מנת למנוע ריקבון של העץ

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול קסאווה:
שמש מלאה בבוקר ולאחר מכן חצי צל

תאריך מומלץ לשתילת קסאווה:
חורף / אביב (מרץ –אפריל)

מזיקים לצמח הקסאווה:
כנימות מגן וקרדיות, פרודניה

האם כדאי לקנות זן מורכב של קסאווה:
לא

תאריך גיזום לקסאווה: 
קיץ

גיזום לקסאווה:
להכין את הענפים להשרשה

גודל הצמח קסאווה:
1-3 מ'

קצב גדילה בקסאווה:
מוכן למאכל תוך 10-12 חודשים

אפשר לגדל קסאווה בחקלאות פיראטית:
לא

אפשר לגדל קסאווה בבית:
לא

אפשר לגדל קסאווה גם בעציץ:
כן

זני הצמח: 

מניהוט מצוי מתוק

מניהוט מצוי מר

גידול מזרעים: 

זריעה של קסאווה:
זרעי מניהוט מצוי דורשים חום. עדיין לא יודעים אם דרישות החום הן חם ביום וקריר בלילה (הפרשי טמפרטורות) או טמפרטורה קבועה של מעל 28 מעלות

שמירת זרעי קסאווה עד הזריעה:
לנקות ולייבש

תאריך זריעה של קסאווה:
אביב, לאחר שאין יותר ימים קרים (אפשר גם בסתיו אם מגדלים בחממה(

מרחק זריעה בקסאווה:
5-7 ס"מ

עומק זריעת הקסאווה:
1-2 ס"מ

תנאי זריעת הקסאווה:
לחות גבוהה, קרקע מנוקזת

השקיית זרעי קסאווה:
השקיית לחות וכמעט ללא השקיה רגילה

זמן נביטה לקסאווה:
4-8 שבועות

תנאי הנבט קסאווה?
חצי צל (אסור שמש ישירה) אבל באזור מואר

שורשי מאכל: 

מידע על שורש הקסאווה:
שורש מתקתק או מר בהתאם לזן. יש לבשל מניהוט מצוי לפני האכילה כדי להסיר את רעילותו. לפני השליפה מורטים את העלים ורק אז שולפים את השורש, אפשרות נוספת זה לחתוך רק חלק מהשורש.

תאריך שליפת השורש מהקרקע בקסאווה:
10 חודשים לאחר השתילה (עדיף לא בחורף), כי גידול מחדש של מניהוט מצוי בחורף יהיה איטי ולא ניתן יהיה לשמור את קנה השורש למשך יותר משלושה חודשים.

שימוש בשורשי הצמח קסאווה:
אפוי, מטוגן, מבושל

שימושים קולינרים: 
Plant growing climate: 
מהירות גדילת הצמח: 
עונת השתילה: 
תנאי השקיה: 
סוף: 

קסאווה בלטינית:
Manihot esculenta

קסאווה באנגלית:
Cassava

שמות נוספים לקסאווה:
קסווה, יוקה, טפיוקה, מניהוט מצוי

האם כדאי לגדל קסאווה:
לא מומלץ לגדל, הוא מגוון את השורשים שאנו אוכלים אך הוא קשה לגידול

אם הינך אוהב/ת קסאווה מומלץ לגדל:
תפוח אדמה, קנה-הודית, בטטה, אוזן פיל, מלאנגה

רבייה וגטטיבית: 

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית בקסאווה:
קנה שורש: לוודא שהשורש או הצמח אינם נגועים, אחרת הסיכוי להרבותו נמוך. מניהוט מצוי צריך להיות לפחות בן 10 חודשים. לוקחים פקעת מהחלק התחתון של הצמח, גודל אופטימלי של שורש לחיתוך צריך להיות לפחות 20-30 ס"מ אורך ו 2 ס"מ עובי. את החיתוך מבצעים במקטע - צריכים להיות בין 5-7 מקטעים כדי להוציא את קנה השורש. מומלץ לשתול את קנה השורש באותה הזווית והצורה שהוא גדל בהן קודם לכן.

תאריך רביה וגטטיבית לגידול קסאווה:
רק לא בחורף

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית בקסאווה:
מספר שבועות

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית בקסאווה:
לשתול בקרקע לחה, ניתן להוסיף חומר השרשה

Image: 
קאסווה
צמח קאסווה